måndag 10 september 2012

We are all the winners!



Vi 9 spelar fotbollsturnering i Nurmijärvi

Redan i bussen på väg till Nurmijärvi sjöng vi vinnarsången, för säkerhets skull. I fall vi skulle vinna...
Vi kom fram till fina gräsplaner och ett strålande sensommarväder klockan tio på förmiddagen. Första matchen var kl. 10.15. Snabbt ombyte, på toaletten och sen avspark. 0-2:orna spelade i egen serie och
3-6:orna i egen. Pojkar och flickor i samma lag. I början såg våra motståndare väldigt stora ut, men sen märkte vi att det inte spelade så stor roll. Vi kämpade hårt - vann ibland och förlorade ibland. Vårt bästa lag gick till semifinal. Vi var alla och tittade på den matchen. Och vi hejade, och var så stolta över våra skolkamrater.
Mellan matcherna åt vi matsäck eller deltog i bollkul, som Finlands idrottsförbund ordnade.
Med i turneringen var våra vänskolor från Nurmijärvi, Hyvinge, Kuusankoski, Tavastehus, Kervo och Tusby. Jyväskylä och Varkaus kom inte den här gången för resan hade blivit för lång.
Pokalerna gick till Tusby, Klemetskogs skola. De spelade bra och var värda att vinna. Och det var första gången de var med i vårt samarbete, så vi unnade dem att vinna.
På hemvägen när vi pratade om fotbollsturneringen var alla nöjda. Ingen surade för uteblivna pokaler eller misslyckanden på plan. Vi var överens om att dagen var toppen, på alla sätt och vis.
Det är så fint att vi har våra vänskolor i Vi 9-nätverket! Tillsammans med dem är vi jämställda och  känner  stark samhörighet, både elever och lärare.
Så när vi på hemresan ännu en gång tog i och sjöng vinnarsången, så tänkte i alla fall jag på hela vårt nätverk. Det är vi som är vinnarna, och det är vi som är bäst. Att VI får va´ tillsammans, det betyder mest...

"We are all the winners, we are all the best. Att vi får va´ tillsammans, det betyder mest. För även om det regnar och ridåerna går ned, så har vi ändå vunnit, när alla hänger med!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar