söndag 16 september 2012



 Fast vi är små kan vi jobba stort

I torsdags deltog alla lärare på skolan i en utbildning om användningen av  informations- och kommunikationsteknik (ikt)  i undervisningen. Även om vi alla redan vet nåt och gärna använder oss av den nya teknikens möjligheter, så fick vi en massa nya fina tips på aktiva kreativa arbetssätt. Det började riktigt klia i fingrarna efter lust att få prova detta med eleverna. Wiki, animationer, inlärningsspel, appar och mycket, mycket annat.
Tänk vilka oanade möjligheter tekniken erbjuder! Just för vår lilla skola! Plötsligt har vi tillgång till hela världen. Vad vi än vill veta så hittar vi  information på nätet. Och om vi vill berätta nåt, så kan vi säga det så att hela världen hör oss. Tack vare ikt:n är vi på spåköarna inte lika ensamma och isolerade längre. Vi kan, om vi vill,  vara i daglig kontakt med hela Svenskfinland. Fast vi är små kan vi jobba stort. Det tycker jag om och detta vill jag vara med att utveckla.

PS Om bara tekniken fungerar.  Just nu kan vi inte printa, inte använda dokumentkameran och inte heller videoprojektorn. Vi kan inte heller titta på film eller ..!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar